Сок од маслачка је једно од нај вреднијих средстава за нашу снагу. Одличан је за сузбијање претераних киселина и за
поновну успоставу алкалног стања у телу. У себи садржи изванредно много калијума, калцијума и натријума. То је животна намирница с највећим уделом магнезијума и гвожђа.
Магнезиумј је врло важан зато што даје костима чврстину и не дозвољава њихово омекшавање. Велике количине органског магнезијума и калцијума у соку од маслачка за време трудноће помажу трудници да сачува здраве зубе.
Костима детета даје чврстину и снагу.
Органски магнезиумј у правилној сразмери с калцијумом, гвожђем и сумпором пријеко је потребан за стварање одређених састојака у крви. Магнезијум поседује велику животоносну снагу, саставни је део станица у телу, пре свега у плућима и живчаном саставу.
Органски магнезијум може се добити само од живих, свежих биљака, и мора се узимати свеж и сиров. Не сме се мешати с индустријским прерађевинама магнезијума које као неоргански минерали само ометају функције тела. Све хемијске прерађевине магнезијума, биле оне у праху или у такозваним млечним производима, нагомилавају у организму отпадне тсастојке . Могу додуше бити више или мање делотворне, као што се рекламирају, али та делотворност је привремена. Последице таложења таквих неорганских састојака у телу могу дугорочно бити само отежавајуће.
Органски магнезијум, какав се налази у соку од свежег и сировог маслачка је сигурно најхрањивији елемент и има непроцењиву вриједност за људско тело. Сиров сок од маслачка који се може добити од листова и корена, помешан са соком од чаргарепе и репе, помаже код лечења болова у леђима и ублажава костобољу, даје зубима чврстину и снагу , те спречава упалу десни и труљење зуба.
поновну успоставу алкалног стања у телу. У себи садржи изванредно много калијума, калцијума и натријума. То је животна намирница с највећим уделом магнезијума и гвожђа.
Магнезиумј је врло важан зато што даје костима чврстину и не дозвољава њихово омекшавање. Велике количине органског магнезијума и калцијума у соку од маслачка за време трудноће помажу трудници да сачува здраве зубе.
Костима детета даје чврстину и снагу.
Органски магнезиумј у правилној сразмери с калцијумом, гвожђем и сумпором пријеко је потребан за стварање одређених састојака у крви. Магнезијум поседује велику животоносну снагу, саставни је део станица у телу, пре свега у плућима и живчаном саставу.
Органски магнезијум може се добити само од живих, свежих биљака, и мора се узимати свеж и сиров. Не сме се мешати с индустријским прерађевинама магнезијума које као неоргански минерали само ометају функције тела. Све хемијске прерађевине магнезијума, биле оне у праху или у такозваним млечним производима, нагомилавају у организму отпадне тсастојке . Могу додуше бити више или мање делотворне, као што се рекламирају, али та делотворност је привремена. Последице таложења таквих неорганских састојака у телу могу дугорочно бити само отежавајуће.
Органски магнезијум, какав се налази у соку од свежег и сировог маслачка је сигурно најхрањивији елемент и има непроцењиву вриједност за људско тело. Сиров сок од маслачка који се може добити од листова и корена, помешан са соком од чаргарепе и репе, помаже код лечења болова у леђима и ублажава костобољу, даје зубима чврстину и снагу , те спречава упалу десни и труљење зуба.
Priprema
-
1
Ubrane cvjetove maslačka prelij sa 3 litre hladne vode, dodaj na tanke šnite narezan limun i naranđe i ostavi stajati 24 sata.
- 2
-
3
Sipaj u lonac, dodaj 2 kg šećera i kuhaj 1, 5 sat (računaš od trenutka kada zakipi)
- Što češće promiješaj.
-
5
Nakon sat i pol smanji vatru na minimum, i kipući sirup ljevaj u potpuno suhe teglice, napuni i odmah zatvori poklopcem.
-
6
Ostavi da se dobro ohladi.
Posluživanje
Taj sirup je izuzetno dobar za sve prehlade, bronhitis, kod problema sa usnom šupljinom, kod grlobolje…Finog je okusa, pa ga rado jedu i djeca (jede se žličicom). Od ove količine ispadne vam otprilike 4 teglice (one od 7oo ml).Sastojci
- 5oo kom cvjetova maslačka (glavice)
- 3 litre hladne vode
- 4 kom limuna
- 4 kom naranđe
- 2 kg šećera
No comments:
Post a Comment